Afscheid
Blijf op de hoogte en volg Gerrit
03 Mei 2016 | Frankrijk, Eauze
Adres:
Gîte Chez Nadine
43 Avenue de Sauboires
32800
Eauze
Afscheid.
Voordat ik begin, eerste even de hulpkreet i.v.m. het digitale probleem, dat zich gisteren plotseling voordeed. Rechtsonder op mijn scherm zit de knop om het toetsenbord te laten verdwijnen c.q. verschijnen. Zonder dat ik erg in had, heb ik waarschijnlijk (=zeker) iets over de rand van mijn iPad de knop te lang ingedrukt gehouden. Dat betekent de keuze: bord midden of onder op het scherm. Dus bij mij stond ie in het midden. Kon dus niets tikken. Gelukkig loop ik met een internationaal expert op dit gebeid, nl. prof. dr. Hopman uit Nistelrode. Hij heeft een grote duim, dus voor hem was de oplossing van het probleem een peulenschil.
Nu heb ik een klein beetje een idee hoe blinde mensen zich moeten voelen als de visuele communicatie totaal ontbreekt!!
Terug naar het ochtendgloren. Deze ontbreekt vaak in de gîtes. Aan alle Franse huizen hangen blinden. Als ze sluiten (vaak is dit niet net geval) is het binnen aardedonker. Het fenomeen 'langzaam wordt het lichter', ontbreekt dus. Het geluid van de digitale wekker doet je dan ruw ontwaken!!
Dit was hedenochtend om zeven uur het geval. Ontbeten en op weg om half negen.
Het was beetje een trieste dag. De reden hiervan was, dat Ben en Ineke na zeven dagen in Eauze moeten stoppen wegens dringende werkzaamheden in Nederland. Dus morgen, woensdag 4 mei gaan ze terug naar Moissac en vandaar met de auto naar Nederland.
Jammer, want we hebben ontzettend veel gelachen en plezier gehad: onderweg, op het terras en in de gîtes.
Tijdens de etappe van 18 km twee keer gerust: bij een aubergue en in een weiland. Om twaalf kwam de zon achter de wolken vandaan. 's Morgens waren we met zware bewolking en mist vertrokken.
De laatste zeven km. zijn we linea recta naar Eauze gelopen. Dat was namelijk een oude spoorlijn verbinding, die in 1968 werd opgeheven. Saai om te lopen, maar voor geoefende wandelaars een soort A12.
Om half drie in een gîte neergestreken op 500m van de GR. Het ziet er echter fantastisch uit. Zo dadelijk nog even naar de stad. Vanavond na het eten nog proberen of we Bayern-Athletico nog kunnen zien. Dit lukte ten dele. Na de copieuze maaltijd kregen we patron zover,dat we de eerste helft konden bekijken. In de rust brak tussen patron en patrones een echtelijke ruzie uit. Zelfs gebrekkig Frans sprekende Nederlanders konden de echtelijke twist met gemak vertalen! Meedenkende pelgrims zoals wij zijn, besloten toen maar naar onze sponde te gaan. Daarna in arren moede maar onder de klamme lappen gekropen en morgen alleen (snik) richting Saint-Jean-Pied-de-Port. Eerst naar Nogaro over een afstand van 21 km.
Ben en Ineke bedankt voor de reuze gezellige Caminoweek!!!
Allen in Nederland: veel plezier met de Giro.
VUT-team van TVP: ga zo door met jullie sprankelend spel. Had jullie via de app. willen aanmoedigen, maar de captain heeft mij spontaan uit de app verwijderd. Daarvoor dank.
Welterusten - pelgrim Sjek.
03 Mei 2016 - 22:22
Mirjam:
Hallo, nog even genoten met z'n 3en!
Morgen weer alleen verder. Rustig aan hoor, je hebt alle tijd.
Geniet gewoon. Dus toch een knop, knoppoloog!!
Hier wordt het weer gelukkig beter, dat heet wat warmer.
Morgen weer in de tuin verder en wat genieten van de zon, hopelijk!
Dikke kus -
03 Mei 2016 - 22:53
Ben En Gon:
Morgen weer alleen verder. Nog groetjes aan Ben en Ineke.
Goede reis weer terug. Hier wordt het weer steeds beter.
Een beetje zomer. Uit je verslagen proeven we dat je het prima naar je zin hebt.
Genieten elke keer weer van je verhalen.
Fijne dag morgen en geniet er maar weer van.
Ben en Gon -
04 Mei 2016 - 08:43
Kees En Jeanne Been:
Goede morgen, wat jammer dat Ben en Ineke je gaan verlaten, het blijkt dat het toch een stukje gezelligheid met zich meebrengt als je gedrieën kan lopen, maar goed zoals je schrijft een gezellige week gehad en daar gaat het toch om nietwaar????
Het is hier lekker weer zit op dit moment lekker buiten onder onze veranda heerlijk in het zonnetje te typen.
De lente/lijkt wel zomer heeft hier zijn intrede gedaan, genieten.
Gerrit,het was wederom weer een leuk stukje om te lezen, tot morgen hahahaha
Lieve groet van Jeanne -
04 Mei 2016 - 14:40
Gerard,gerda Gruben:
Hallo Gerrit,
Knap dat Ben en Ineke ook een caminoweek achter de rug hebben .Maar ja, nu kun je weer lekker kletsen met de honden en koeien die je tegenkomt.
Zoals een pelgrim betaamt, sávonds na het eten lekker vroeg onder wol en vooral niet teveel bier. Ha,Ha,Ha.
Veel succes verder met de etappes, Gerrit.
Groeten, Gerard en Gerda.