La vache qui rit - Reisverslag uit Condom, Frankrijk van Gerrit Modderkolk - WaarBenJij.nu La vache qui rit - Reisverslag uit Condom, Frankrijk van Gerrit Modderkolk - WaarBenJij.nu

La vache qui rit

Blijf op de hoogte en volg Gerrit

01 Mei 2016 | Frankrijk, Condom

1 mei 2016

Adres:

Gîte d'étape à Condom
Le Champs d'etoiles
18 Avenue du Maréchal Joffre
32100 - Condom

La vache qui rit

Na de start-up vanmorgen in een zaal gegeten waar het een graadje of vier was. Er hingen wel twee kachels aan de muur, maar die werden niet ontstoken. Ik had het de avond ervoor ook al geprobeerd om ze aan de praat te krijgen. Waarschijnlijk zoals zoveel technische zaken in Frankrijk: defect!
Om half negen na de bakker vertrokken. Stralend blauwe lucht. Niet te vergelijken met het weer van gisteren.
We hebben nu de GR65 weer gevolgd. Weer door een prachtig landschap gekuierd. Na Castelnau-sur-l'Auvignon onze eerste plaats waar we na vijf km doorheen kwamen, zijn we in een klein kapelletje geweest, dat zo maar op ons pad verscheen. Het was zondag, dus zijn even naar binnen gegaan. Het was een mooi en authentiek kerkje. Je keek zo tegen de balken en de pannen aan. De beelden en altaar waren nog intact!!
Daarna nog door een klein natuurgebied gelopen waar de kikkers de baas waren.
Vervolgens iets meegemaakt, dat ik nu nog steeds niet begrijp. Vanaf een heuvel lopend, zagen we tegen een glooiing een kudde mooie, blonde koeien liggen en grazen. Als we er langs lopen, draaien alle koeien zich om en lopen van ons af. Eéntje blijft liggen (waarschijnlijk doof) en gaat daarna ook zijn zussen achterna!!! In alle gevallen als je koeien tegenkomt, lopen ze nieuwsgierig naar je toe. Nu niet. Hoe is dit mogelijk?
Om twaalf uur de rugzakken bij de gîte gezet en Condom verkend. Verder valt er niet zoveel nieuws te melden. Het lopen met z'n drieën is erg gezellig en leuk. Helaas nog twee dagen dan gaan Ben en Ineke weer terug naar Nederland. Er moeten ook mensen zijn, die ons Koninkrijk er financieel boven op moeten houden.
Vandaag de vijfhonderd km-grens overschreden: 503 km gelopen.
Morgen gaan we naar Montréal (Frankrijk).
Vanavond lekker gegeten met een Canadees, Nieuw-Zeelander en Fransen bij Anne-Challotte in de gîte, die ze van een vriendin heeft overgenomen.
Nu lekker slapen.
Sjek.

• 02 Mei 2016 - 09:41

Joke:

Lieve sjek,

Wat zet je jouw ervaringen toch leuk op papier. Geweldig om te lezen. Jullie genieten, dat is heerlijk. Hoeveel km hebben ben en Ineke nu gelopen?
    Je zult ze wel missen (in het begin).

Hier nu vakantie en ook mooi weer.
    Succes en tot hoors

Joke xx

• 02 Mei 2016 - 10:44

Tim:

Ha pa!

Ik ben weer helemaal bij met alle verhalen, blijft fantastisch om te lezen! Ik liep wat achter ivm mijn eigen vakantie. Inmiddels weer letterlijk als figuurlijk geland.

Geniet er van daar en de groeten aan Ben en Ineke.