Wind
Blijf op de hoogte en volg Gerrit
01 Mei 2016 | Frankrijk, Condom
Adres:
Le Couvent de la Romieu
Rue Réglat
La Romieu
Wind
Vanmorgen om half negen weer afgedaald naar het lagere gedeelte van onze aarde. Bij het ontwaken kreeg ik van mijn medelopers de mededeling, dat ik ook tot de garde der snurkers behoor. Het heeft op mijn gevoel voor eigenwaarde als pelgrim toch wel een krasje achtergelaten. Hetzij weliswaar een minieme, maar toch.
Na het dagelijkse overhandigen van ener baguette door een deegkneder, ging het richting La Romieu. Een afstand van 19 km.
Op deze historisch dag (Koninginnedag, wie is niet mee opgegroeid? Kan nog niet wennen aan Koningsdag) liepen we de GR65. Het heeft de afgelopen nacht echter behoorlijk geregend. De paden waar we dan overheen lopen, zijn nat, glibberig en niet plezierig om je op voort te bewegen.
We hebben dan ook een best wel ingrijpende beslissing moeten nemen om ons welzijn niet in gevaar te brengen: we zijn over de verharde weg gelopen. De afstand was het hetzelfde. Qua tijd iets sneller.
In de Armagnac streek waar we nu vandaag gelopen hebben, waaide op de hoogvlakte een windkrachtje of negen. We hadden hem links uit de flank. Bij sommige ruk-en trekwinden moesten we oppassen niet opzij geblazen te worden. (Geen overdrijving!!)
Om een uur of één waren we ter plaatse. De gîte voorbijgelopen. Weer terug. Hadden we een klein bordje aan de muur over het hoofd gezien. Op een briefje stond dat de eigenaar om drie genegen was, om de deur te ontsluiten.
Dus in arren moede maar weer een établisement op gezocht op de tijd te doden.
Om kwart voor drie alle knoppen die er naast de deur zaten, ingedrukt en daar verscheen de waard. We werden naar een gebouw gebracht waar vroeger ontdeugende meisjes werden heropgevoed. We slapen in een van de twee toenmalige klaslokalen. Als je binnenkomt, waan je je echter in een ziekenhuiszaal, die je in oorlogsfilms ziet, als soldaten gewond terugkomen van het front om er te genezen.
Het is binnen niet warm. Zit met de jas aan op bed om dit stukje te tikken. Na de inkopen voor morgen, gaan we om half acht eten.
Morgen naar Condom (Durex-city; ik zal hem maar inkoppen).
Slaap ze.
Sjek.
02 Mei 2016 - 12:18
Kees En Jeanne Been:
Bonjour Gerrit,
Lire la dernière histoire ( had de vertaalknop nodig).
Wat een boek heerlijk om te lezen, na twee koppen koffie en aardig wat gelachen, ga ik maar weer eens aan de arbeid.
Het is hier nu prachtig weer een graad of 23 ( onder onze veranda) ga wat rommelen in de tuin.
Gerrit, geweldig dat je dit onderneemt en wie schrijft die blijft,super veel wandelplezier nog tot je volgend bericht, xx Jeanne en Kees natuurlijk.