Weer alleen
Blijf op de hoogte en volg Gerrit
15 April 2016 | Frankrijk, Estaing
Adres:
Gîte Communal
Place de Foirail
12190 - Estaing
Weer alleen
Na de rituelen vanmorgen toch weer iets later vertrokken dan de bedoeling was. Voordat we zouden gaan eten, kreeg ik bij het betreden van de gezamenlijke eetzaal van een Duitse pelgrim een bord macaroni aangeboden. Daar kon ik natuurlijk geen 'nee' tegen zeggen. Met mijn andere twee pelgrims moesten we nog gaan eten. Maar ja, ik had al!!
Dan maar wijn en rosé gehaald. Marcin heeft toen ook de macaroni klaargemaakt, die hij meegenomen had. Het restende hiervan wilden we vanmorgen, voordat we weggingen, als ontbijt nuttigen. De lieve Madonna van de gîte dacht hier heel anders over. Ze had in de koelkast het pannetje gevonden en was des duivels: we hadden niet gereserveerd voor het ontbijt!!
Na onderhandeling kregen toestemming.
Via de wekelijkse markt vertrokken met het gekochte brood en fruit.
Mooi zonnig en droog weer. Bomen op deze hoogte al volop in het blad.
In Chapelle St-Pierre hebben we een middeleeuws kerkje bekeken en beklommen. Daarna volgde een beklimming via een pad, althans dat moest het voorstellen, naar 350m hoogte. Vol rode blubber en rotsen. Een commandotraining met volle bepakking zou hier niet misstaan.
In het volgende dorpje St-Pierre had een boer een huis gebouwd waar hij als dakbedekking plavuizen op gedrapeerd had. Een dak dus van duizenden kilo's?!
Bij het kerkje in Le Briffoul hebben we op een bank lekker gegeten. Daarna op weg naar Estaing, nog 6 km.
Al lopende bedacht ik voor mezelf, dat ik weer alleen wilde lopen. Het was reuze gezellig met z'n driëen, maar ik voelde me toch een beetje opgejaagd. M'n medereizigers heb ik dit verteld. Dus we hebben afscheid genomen. Marcin zal ik ongetwijfeld nog wel een keer tegenkomen (hij wil nog een rustdag inlassen), maar Jana niet. Email adressen uitgewisseld, wat gedronken en een ieder gaat weer zijns weegs.
Om twee uur naar de gemeentelijke gîte gelopen. Daar samen met Jürgen uit München (ik kan er ook niets aan doen!) gewacht op de persoon, die om drie uur het bedrijf zou openen. Helaas klokkijken is niet de sterkste eigenschap van Fransen, dus om kwart over drie kwam madam aan.
Gedoucht en even lekker geslapen.
Vanavond een lekkere hamburger gegeten. Bij het openen van de mail, kwam ik tot de ontdekking, dat er een echte Sjek bestaat, die er via Google achterkwam, dat ik een weblog had. Sjek, als je jouw telefoonnummer via mijn mail doet toekomen, kunnen het contact misschien intensiveren.
Voor nu: lekker slapen. Tot morgen.
15 April 2016 - 20:39
Tonreuvers:
Hallo Gerrit,
De gang zit er weer goed in hè............mooi man! We volgen je weer 'op de voet' hoor. Geniet ervan.
Groet
don antonio -
15 April 2016 - 21:12
Floris:
Och och, het leven van een pelgrim gaat niet over rozen. Al dat warme eten bij het ontbijt. En dan nog keuzes maken met wie je verder loopt. Je zult er wel moe van zijn. -
15 April 2016 - 21:15
Floris (vervolg):
Succes en prettige wandeling verder. Wij volgen je wel vanaf de bank :-)