zestiende dag: weg is weg - Reisverslag uit Arroyo Frío, Mexico van Gerrit Modderkolk - WaarBenJij.nu zestiende dag: weg is weg - Reisverslag uit Arroyo Frío, Mexico van Gerrit Modderkolk - WaarBenJij.nu

zestiende dag: weg is weg

Blijf op de hoogte en volg Gerrit

16 Mei 2014 | Mexico, Arroyo Frío

Vrijdag 16 mei 2014

Adres:
Hotel Rural Montana
Av. del Campillo 45
23478 Arroyo Frio
La Iruela (Jaén)

Zestiende dag: weg is weg

We hadden gisteren de tent opgezet naast grote groep jeugdigen. Geen centje last gehad. Heerlijk geslapen. Een kabbelend beekje op de achtergrond.
Om zeven uur de dagelijkse routine. In de bar een kop koffie gedronken en om acht uur op pad. We hadden een route uitgestippeld, die ons om een uur of half drie op de plaats bestemming zou doen landen. Het eerste stuk was weer erg pittig. Behoorlijk klimmen. Veel rotspaden. Maar prachtige vergezichten. En vele ravijnen. Je moet er niet aan denken...stel dat ik...
Na de klim een aardige afdaling. Toen we op het punt kwamen, waar een doorsteek pad naar het andere dal zou lopen (volgens onze 1:40000 kaart), bleek het pad niet te bestaan?! Verderop zou er nog een moeten zijn, maar ook die was verdwenen?! De gegevens van degelijke détailkaarten zijn vaak al een tiental jaren geleden gearchiveerd. Waarschijnlijk is het bij deze paden zo, dat ze lang geleden wel bestaan hebben, maar nooit meer gebruikt zijn. Overwoekerd door boompjes, gras en allerlei andere laaggroeiende vegetarie. Voor de wandelaar (we er geen een tegengekomen vandaag) die hier laat in de middag aankomt, is de pineut.
Want wat is het alternatief. Terug gaan was ook twaalf km. Dus hebben we een lus moeten maken van ongeveer 12 km. Dat lijkt niet veel, maar in de bergen, met bepakking,ben je zo vier uur verder. Dus in plaats van half drie waren we half zes in La Iruela.
In de tweede lus zal een pukkel met een steigingspercentage van boven de 30%.
Onderweg verloor ik ons gasbrandertje. Fred demonteerde het bovengedeelte. Toen we deze onderdelen wilden opbergen, waren het gaspit kwijt. Volgens de wetten der logica moest ie op het bospad liggen. Tien minuten gezocht: onvindbaar. De brander had ik boven op mijn rugzak vastgemaakt en Fred had bij het vastmaken gaspit onder de brander gelegd. Bij het opbeuren van de rugzak viel ie op de grond. Fred heeft een bovenaards wezen aangeroepen. Luchtte op. Kreeg geen antwoord.
Om half zes op de plaats van bestemming. Lekker gedoucht en geschoren. Gaan nog wat inkopen doen voor morgen. Daarna eten.
Op het terras van een bar wat drinken en dan lekker slapen. Morgen weer een klimdag.
Goede nacht van Fred en Gerrit.

• 16 Mei 2014 - 21:38

Martin Stok:

Hallo Gerrit
    Ik heb vandaag van Charles jou site gegevens ontvangen.
    Atie en ik hebben vanavond een paar reisverslagen gelezen,we zijn zeer onder indruk wat je ziet aan meemaak.
    Wij wensen jullie een voorspoedige reis.
    ps. we hebben na 5 nederlagen vandaag gewonnen, we wilden vanmiddag een receptie geven maar we wachten nu als je terug bent.
    Groeten Martin en Atie

• 16 Mei 2014 - 21:52

Dinie Gerritsen:

Ja Gerrit...de "heren" hebben heerlijk op het terras gezeten....en de schaal met gevarieerde hapjes
    werd ze ook nog gebracht...... :-).... hoezo in de watten gelegd.........

Wens jullie vanuit een zonnig Velp (eindelijk).....een heel fijn weekend....
    Dinie.

• 16 Mei 2014 - 23:29

Jetty:

Ha die zwoegers,
    Nu snap ik je sms-je Freddie, dat jullie op waren. Die brander is zeker achter je telefoon aan!?
    Sterkte en veel plezier morgen.
    Jetty

• 17 Mei 2014 - 19:42

Kris Verhoeven 2007 :

opa is ales goed met je wie is er bij je? ik hou van jou jij ook van mij? en van onze heelen familie? wij hou de ook van jou ? ik ben op kamp ge west je bent in spannje je slaapt op een lucht bet .

• 17 Mei 2014 - 19:48

Tim Verhoeven :

opa waneer kom je trug ik ga een teeken ning maken voor je .

• 17 Mei 2014 - 20:34

Mama Moder Kolk:

Hai pap en Fred,
    Wat een avontuur!Leuk hoor. Niet meer van die halsbrekende toeren uithalen graag! Fijn te horen dat jullie het zo leuk hebben. Jullie zijn nu misschien wel voetbal aan het kijken... FCB-ATM. Spannend! Geniet en veel plezier. Liefs uit Rheden