De zesde en laatste dag.
Blijf op de hoogte en volg Gerrit
27 April 2013 | Spanje, Santiago de Compostela
Adres:
Mundoalbergue
Calle San Clemente 26
15705 - Santiago de Compostela
À Coruña - (Galicia)
España
Vanmorgen uitgeslapen. Om half acht liep de wekker af. Lekker ontbeten in de aubergue. Daarna zijn Bas en ik met de bus naar het vliegveld van Santiago gegaan om de huurauto op te halen. Deze had Bas via internet ( wat een uitvinding!) besteld.
Vervolgens teruggereden naar Santiago om Carlijn en Tim op te halen.
De anderhalf uur durende rit naar Fisterra verliep voorspoedig. In het stadje heb ik mijn aubergue laten zien waar ik vorig jaar geslapen had. Na de lunch zijn we met de auto doorgereden naar "de rots".
We hebben er foto's gemaakt en de meest vieze koffie van het westelijk halfrond gedronken.
Op de terugweg nog voor Carlijn naar een enorm nieuw winkelcomplex gereden. Daar was een 'Primark' gevestigd was. Was volgens haar iets bijzonders. Ik heb er mijn ogen uitgekeken in zo'n mierenhoop. Hoezo crisis in Spanje?
Als afsluiting achter de kathedraal gegeten in een fantastische eettent, die ik vorig jaar ook gefrequenteerd had. Veel en goedkoop. Dus echt iets voor Nederlanders, nietwaar?
Het zit er op. Vijf dagen met je kinderen te mogen lopen is niet voor iedereen weggelegd. Ik voel me dan ook een gezegend mens dit meegemaakt te mogen hebben. Een geweldige ervaring.
De kids hebben een beetje mogen ruiken aan de Camino. Aan hun reacties te merken hebben ze het goed naar hun zin gehad.
Ook de ontmoetingen onderweg met andere pelgrims was voor hen een 'super-camino-ervaring'.
Tenslotte hoop ik op een eventueel vervolg in de toekomst. Wie weet?
Voor allen die ons de laatste dagen gevolgd en soms ook gereageerd hebben: bedankt.
Gisteren ben ik toch wel een belangrijk détail vergeten: we hebben natuurlijk onze "Credential" bij het Santiago-bureau opgehaald. Een leuke herinnering aan ruim honderd kilometer lopen in noordwest Spanje.
Voor nu welterusten en wie weet tot schrijfs en/of tot ziens.
Een "Bon Camino" voor uw eigen leven toegewenst van de pelgrims: Carlijn, Bas, Tim en Gerrit vanuit Santiago de Compostella.
Slaap lekker.
27 April 2013 - 23:18
Joke Reuvers 27 - 04 - 2013:
Hoera hoera hoera hoera Pa Gerrit met zijn kinderen. Van harte gefeliciteerd met jullie succes'. Al is het maar een kruimeltje van wat jullie vader verleden jaar gepresteerd heeft. Ook voor jullie mijn petje af hoor. Helaas staan we niet op de respectievelijke opritten van jullie thuis ( met allemaal petten op ) maar dat kun je er ook bij denken.
Zoals Gerrit al aanhaalde , dit is niet voor iedere vader weggelegd 1 week met zijn kinderen een stukje camino te lopen. Geniet van de terugreis en de uren samen zijn. Ik denk dat jullie dit zeker nog een keer zullen doen !!!
Behouden thuiskomst en we spreken elkaar deze week nog wel denk ik. Hoe laat vliegen jullie eigenlijk ?
Voor nu welterusten en na een fijne nachtrust goeie morgen en een dikke kus voor alle vier. Ajuuuuuuuuu
JOKE/ Tante JOKE Nijmegen. -
28 April 2013 - 08:55
Anne:
Super gedaan en hartstikke leuke verhalen weer!
Liefs,
Johan, Siebe en Anne -
29 April 2013 - 12:27
Batzebah:
Hallo allemaal,
Leuk dat jullie met zijn 5 op stap zijn gegaan!!!
En Gerrit, 't was weer fijn om je verslagen te lezen.
Tot horens.....
Groetjes van Batzebah
29 April 2013 - 12:27
Batzebah:
Hallo allemaal,
Leuk dat jullie met zijn 5 op stap zijn gegaan!!!
En Gerrit, 't was weer fijn om je verslagen te lezen.
Tot horens.....
Groetjes van Batzebah
30 April 2013 - 13:09
Peregrinofrans:
¡Hola Peregrino Sjek,
Het was weer heerlijk om jouw voetstappen te volgen. Dat je dit mocht ervaren met je kinderen maakt je een rijk mens! Het zal bij je thuiskomst vorig jaar moeilijk zijn geweest om het thuis het verhaal te vertellen. Nu hebben je kinderen dit prachtig pad ook gelopen.
Buen Camino,