Dazer. - Reisverslag uit Monterrubio de la Serena, Spanje van Gerrit Modderkolk - WaarBenJij.nu Dazer. - Reisverslag uit Monterrubio de la Serena, Spanje van Gerrit Modderkolk - WaarBenJij.nu

Dazer.

Blijf op de hoogte en volg Gerrit

02 Mei 2018 | Spanje, Monterrubio de la Serena

2 mei 2018

Hostal Vaticano
Plaza España, 15
Monterrubio de la Serena
(Badajoz)

Dazer

Het bovengenoemde adres zal misschien enige bevreemding wekken. We verblijven niet in de gastenverblijven van onze grote vriend in Rome.
Nog even een paar noemenswaardige feiten van gisteren in Hinijosa del Dusque.
Bij de wandeling door het stadje zaten we op de bank voor de plaatselijke kerk. Opeens komt er een man met een paraplu (er was volop zon) aanlopen, die alle ingezakte plastic zakken van de vuilnisbakken op het pleintje met een enorme innerlijke motivatie over de rand ging draperen.
Vervolgens liep hij naar een fonteintje en ging vijf?!!! minuten zijn handen wassen. Of hij dit in opdracht van gemeentelijke autoriteiten deed, is mij onbekend.
Op hetzelfde pleintje zaten op een oude toren een ooievaars koppel hun eieren uit te broeden. In de vele dorpjes waar we doorheen zijn gelopen, zie je ze veelvuldig.
Elke Maria ( althans in de vorm van schilderijen/posters/beelden) heeft de speciale aandacht van Fred. Zelfs een buurtsuper met deze naam ontkomt niet aan zijn zeer gewaardeerde aandacht. Hij is van plan om een Maria beeld op zijn nachtkastje te plaatsen. Jetty stribbelt nog wat tegen.
Dan de realiteit van deze dag. Op het programma stond een afstand van 32,5 km op het tourbord. Nadat we gegeten hadden, gingen we onder zeer goede weersomstandigheden op pad: bewolkt, blauwe lucht, licht briesje en landschappelijk welvende paden. Wat wil een gelovige pelgrim nog meer.
Na een 18 km kwamen we bij een niet meer gebruikte spoorlijn en dito station. Daar de ingepakte pizza van de vorige avond genuttigd.
Na een verharde weg moesten we langs een wei waar schapen liepen te grazen. De bewaking van de kudde had de herder toevertrouwd aan een grote, gevaarlijk blaffende schapendoes. Deze kwam, toen we de dames passeerden, vervaarlijk grommend en dreigend achter ons aan. Gelukkig had Theo uit Weesp, die deze dag met ons meeliep de Dazer!! bij zich. (zie de verhaaltjes van 2012).
Als we de originele pelgrimsroute gevolgd hadden, waren we genoodzaakt geweest om ons van onze gewaden te ontdoen om vervolgens door de Rio de Zujar naar de overkant te waden.
Een kortere verbinding via een regionale verharde weg bracht gelukkig uitkomst. Deze hebben we 12 km naar de bovenstaande plaats gevolgd. Als meelevende lezer kunt zich wel inbeelden, dat we erg gelukkig waren de kerktoren van de de plaats te ontwaren en dan nog 3 km.....
Ons onderkomen is prima.
Na het eten lekker slapen. Morgen een korte trip: 18 km.
Goede nachtrust.
Fred en Gerrit.

• 02 Mei 2018 - 21:45

Diederik:

Hoi Gerrit.

Leuk om op de camping in Ommen weer je boeiende reisverslagen in de avond te lezen
    Vast ritueel. Veel plezier nog en de groeten aan Fred.
    Gr Diederik

• 04 Mei 2018 - 20:19

Mirjam:

Beste volgers,
    Jammergenoeg is Sjek even uit de lucht.
    Er wordt van alles aan gedaan, ook Bas
    En Tim worden in Nederland ingeschakeld.
    Ook de ontwikkelaars van de site zijn benaderd.
    Sjek schrijft wel zijn stukjes, maar ze komen later of als hij weer thuis is.
    Jullie zijn nu op de hoogte, dus geen zorgen makenhet komt goed.

Groetjes

• 06 Mei 2018 - 18:37

Joke:

Ha Mir,

gelukkig is er niks aan de hand. Ik dacht al… niks voor Sjek om niet te schrijven.

jij nog een fijne vakantie.

Joke Kr