de eerste etappe - Reisverslag uit Trevélez, Spanje van Gerrit Modderkolk - WaarBenJij.nu de eerste etappe - Reisverslag uit Trevélez, Spanje van Gerrit Modderkolk - WaarBenJij.nu

de eerste etappe

Blijf op de hoogte en volg Gerrit

15 Juli 2015 | Spanje, Trevélez

16 juli 2015.

De eerste etappe.

Na het openen der ogen was een ieder, na het wassen, scheren en douchen, bezig met het in orde brengen van de rugzak. Ondertussen werd er koffie gezet en brood warm gemaakt.
Nadat het hutje in een zekere staat van ordentelijkheid was afgesloten door Fred, gingen we om kwart voor acht op pad. Direct na het terras ging het al rap steil omhoog. De zon stond gelukkig nog laag, maar met een rugzak van 14 kilo wil je wel zweten. Het gewicht was bij een ieder anderhalve kilo toegenomen, omdat we water mee moesten nemen voor drinken en koken.
Vooral in het begin was het steigingspercentage hoog alsmede het zweetgehalte.
Het lopen ging voorspoedig. Alleen mijzelve had, zoals wielrenners dat aanduiden, pap in de benen. Ik kon niet in mijn ritme komen en heb onderweg verschillende keren moeten stoppen om kort te recupereren.
We hebben verschillende keren gestopt om te eten en te drinken of soep te verorberen. Ook een pakje Tuccies moest er aan geloven voor de broodnodige zouten.
We zitten nu in refugio Poqueira op 2500 meter hoogte. De bedoeling was om nog vijfhonderd meter hoger te gaan en daar de tenten op te slaan, maar na beraad hebben we een wijs besluit genomen en hebben onze intrek in de refugio genomen.
Vanavond gaan wat vroeger onder de wol dan gisteravond. Morgen gaan we weer fris en fruitig op pad. We klimmen dan nog een zevenhonderd meter en gaan in bivak slapen.
Omdat we WiFi hebben, kan ik de eerste drie stukjes versturen.

Gegroet vanuit Andalusië.

• 15 Juli 2015 - 22:11

Bianca Moll:

Leuk om je verhalen weer te lezen. Veel succes met elkaar, maar ook plezier geniet van elk moment.
    Liefs Bianca

• 15 Juli 2015 - 23:50

Mary & Harry:

Hey Gerrit, weer helemaalkeuk jouwverhalen. Zet hem op doe voorzichtig aan met z'n vieren.
    Succes voor morgen, blijven jullie volgen. Toi,toi,toi

• 16 Juli 2015 - 01:29

Joke Nijmegen:

Hoi Gerrit, wist niet dat je toch Wifi had. Ik sprak Mir nog en ze vertelde dat je niet te bereiken was. Toch leuk iets van je te horen. Het zal wel warm zijn ?? Hier wordt het do. en vr. ook weer warm. Volgende week met de 4-daagse zijn de temperaturen ook best wel hoog, maar dat is voor jou geen probleem. Wens je voor v andaag (het is al do. 01.30) heel veel loopplezier en tot de volgende berichten. Veel groetjes van ons Pedro en Joke. xx

• 16 Juli 2015 - 08:21

Joke Venray:

Ha lieve broer van me,

Leuk weer je verhalen te lezen en ik ben in mijn gedachten weer bij onze tocht. Hopelijk gaat het dit keer lukken, doe voorzichtig en weer lekker genieten
    Joke xx

• 16 Juli 2015 - 15:20

Ben & Ineke:

Hee Gerrit

Zet 'm op hè, pap in de benen kennen we bij jou eigenlijk niet.
    Heel veel plezier met elkaar.

Lieve groet,
    Ben & Ineke

• 16 Juli 2015 - 17:48

ROGER:

eerste dagen in de hitte is net zo leuk, maar voor jou is dat een motivatie om er snel uit te zijn

plezier
    roger

• 16 Juli 2015 - 18:30

Mirjam:

Hallo,
    Hoe gaat het bij jullie?
    Pap in de benen of bier? Laat en vroeg weer op, niks voor jou!!
    Doe voorzichtig en groetjes aan de rest. Xx

• 16 Juli 2015 - 21:07

Kees Been:

Hallo Gerrit., wat lezen we nu ? Weer aan de wandel in Spanje. Jij weet ook van geen ophouden he. Ga je volgende week nog wel mee de vierdaagse lopen? Ik heb toestemming van mijn huisarts om te lopen. Moet me zelf wel in acht nemen en luisteren naar mijn lichaam. Maar dat lesje hebben we na vorig jaar wel geleerd.
    Dus gaan we het maar weer rustig aan proberen. Via connexxion hebben we wederom de verzorging bij de NS geregeld, dus dat gaat weer helemaal goed komen. Martin gaat ook weer mee, maar gaat gezien zijn leeftijd voor de veertig en loopt dus in z'n eentje.
    Nou maatje ik wens jou nog een veilige en leuke wandeling in Spanje en hoop je spoedig weer te zien. Maandag in de loop van de middag ga ik me zelf aanmelden in Nijmegen en daarna weer een bezoek bij onze verzorgers van de NS. Wel beste vriend ik hoor wel wat je intenties zijn voor aankomende week. Mocht je dan nog in Spanje zijn, wens ik veel succes en plezier, en zoniet zien we elkaar volgende week. Groetjes van Kees en Jeanne Been.

• 21 Juli 2015 - 22:23

Carlijn:

Hoi lieve pap,
    Mooie verhalen weer! Volgende keer ga ik mee! Schitterende plaatjes. Fijn dat je er weer veilig bent. Veel plezier aankomende week